Axiski is begonnen in Engeland, met één doel:

Avontuur en plezier, en tegelijkertijd de slee- en ski-board wereld op z’n kop zetten (“turn on its axis”).

Het idee: een fun sport product dat leuk is voor iedereen, jong en oud. Een goed product dat wij zelf ook willen blijven gebruiken. De beperkingen van de standaard sleeën moesten doorbroken worden. Voor meer uitdagingen, flexibiliteit en variatie: meer plezier. Het was tijd voor wat nieuws!

Het begin
We hadden een winter met heel veel sneeuw, en daarna heel weinig. In beide gevallen hadden we geen goede slee om mee te spelen, en we konden ook niks vinden. Met weinig sneeuw glijden de standaard sleetjes niet, en met teveel sneeuw zitten ze steeds vast. Het zou natuurlijk zonde zijn om niet buiten te spelen en plezier te hebben, dus hebben we zelf een slee ontworpen. Van een laminaat vloerplank. Er zaten twee grip-punten op voor de voeten en een touw aan de voorkant. Dit is nog steeds de basis voor de Axiski van nu. De inspanningen en de lol die we hadden op de heuvels en dijkjes in de buurt trokken al snel de aandacht van anderen in de omgeving. Ze stonden zelfs in de rij om ons houten, nog naamloze ontwerp, te gebruiken.

En toen…
Om te beginnen met een nieuw product, terwijl we nog niet veel wisten van de markt is, tsja, uitdagend. Het duurde bijna twee jaar en vele product verbeteringen en tests om te starten in de slee markt. In 2013 konden we onze Axiski-mal bouwen, en waren we klaar voor productie! Op de Glee Exhibition in Birmingham, UK, werd de Axiski geïntroduceerd. Een mooie dag! De reacties die we ontvingen waren zo positief en enthousiast, nog beter dan we gehoopt hadden. Dit motiveerde ons nog meer en gaf aan dat we ook een goed product bedacht hadden.

De Axiski is gestart en uitgewerkt door Darren, met de hulp van zijn vrouw, dochters en vrienden.