De Axiski is veilig en conform de Britse standaard EN71 voor speelgoed, heeft het Europese CE stempel en voldoet aan de REACH eisen. De Axiski heeft geen scherpe randen of uitstekende delen.

Je kunt de Axiski op verschillende manieren gebruiken en in allerlei terreinen. Voor optimaal plezier en veiligheid, hebben we een aantal tips!

De basis
Het is altijd een goed idee om in de winter warme kleding te dragen. Handschoenen en een helm houden je niet alleen warm, maar bieden ook extra bescherming. In de zomer heb je waarschijnlijk geen kleding die je armen en benen bedekt. Voor extra bescherming kun je dan een fietshelm en knie/arm beschermers te dragen.

Algemene gevaren
Als je met de Axiski bezig bent, zorg dan dat je pad vrij is. Let altijd op andere mensen, bomen of stenen in de buurt.  Gebruik zonnebrand als je met de Axiski lang in de zon bezig bent. Ook al kan het warm zijn in bijvoorbeeld de duinen, we adviseren altijd schoenen te dragen. Dat helpt ook voor controle.

Draaien & Sturen – Zittend of liggend
Je kunt sturen door het touw goed strak vast te houden voor stabiliteit, en met je gewicht lichtjes naar links of rechts te leunen. De Axiski is zo gevormd dat hij dan ook die kant op wil gaan, vergelijkbaar met een snowboard.

Je kunt ook met je voeten of handen (met handschoen) sturen, door aan de linker- of rechterkant de grond te raken. Houdt er rekening mee dat de Axiski snel kan gaan, wees voorzichtig!

Draaien & Sturen – Staand
Houd met één hand het touw goed strak voor stabiliteit én ga licht door je knieën voor een goede druk en meer controle. Door nu lichtjes naar links of rechts te trekken, kun je sturen. Als je ook met je gewicht nog lichtjes naar dezelfde kant leunt, gaat het sturen nog beter.

Een moeilijkere maar leuke optie: terwijl je je achterste voet kort optilt (voorste voet blijft staan en druk houden), trek je met je hand het touw en dus de voorkant lichtjes naar links of rechts. De Axiski draait dan nog sneller, doordat de achterkant eventjes “vrij” is.